rulada cu branza
Ingrediente
v 100 g faina ;
v 100 g unt (margarina,
ulei) ;
v 5 oua mari ;
v 500 ml lapte ;
v ½ lingurita sare ;
Pentru umplutura
v 200 g branza de vaci
;
v 50-100 g branza telemea
;
v 200 ml smantana
groasa ;
Mod de preparare
Intr-un
vas de 3l se topeste grasimea la foc mic si se amesteca cu faina numai un minut
ca sa se infierbante putin fara sa se rumeneasca. Se stinge cu laptele
fierbinte, adaugat in 2-3 randuri, amestecand de fiecare data, pana cand se
desfac toate cocoloasele formate. Dupa aceea, se adauga restul de lapte.
Astfel, sosul va fi perfect omogen.
Cand
este aproape rece, se adauga galbenusurile, sarea si se amesteca bine.
Albusurile batute spuma tare, se amesteca cu sosul usor, prin rasturnare, de
jos in sus, cu telul in forma de para. Compozitia se rastoarna intr-o tava unsa
bine cu margarina solida si tapetata cu faina (se intinde uniform in tava ).
Tava se introduce in cuptorul bine incalzit dinainte si se lasa aproximativ 30
minute pana se rumeneste frumos. Nu se deschide cuptorul circa 20 minute pentru
ca foaia sa creasca si sa prinda forma. Dupa aceea se poate intoarce tava, daca
cuptorul nu coace uniform sau se mai reduce focul, daca foaia se rumeneste prea
tare.
Pentru
umplutura branza se marunteste cu dosul furculitei pana cand se omogenizeaza,
apoi se amesteca cu smantana.
Dupa
ce s-a scos tava din cuptor, se trece cu cutitul pe margine si se rastoarna
foaia pe un servet uscat. Se intinde imediat peste ea umplutura, se ruleaza
usor cu ajutorul servetului, avand grija sa nu se preseze.
Rulada
se taie dupa marimea platoului si se serveste fierbinte. Se poate reincalzi la
cuptor sau pe apa fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu