mazare cu carne de vita

Ingrediente

v 800 g carne de vita ;
v 200 g ceapa ;
v 50 g faina ;

v 100 ml ulei ;
v 1,600 kg rosii proaspete sau 800 g rosii conserva ;
v 1,300 kg mazare proaspata sau 800 g mazare conserva ;
v 40 g zahar ;
v 100 g marar verde ;
v 50 g pasta de tomate ;
v 500 ml supa de oase ;
v sare ;
   
Mod de preparare

Ø Carnea de vita se spala, se portioneaza, se sareaza si se inabusa in ulei cu 100 ml supa de oase.

Ø Se scot bucatile de carne iar in sosul format se inabusa ceapa taiata marunt. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate diluata cu 50 ml apa, supa ramasa si se fierbe aproximativ 30 minute.

Ø Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de carne si se fierb impreuna circa 90 minute.

Ø Se adauga mazare, zahar, sare si se mai fierb circa 30 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga rosii decojite si taiate felii si jumatate din cantitatea de marar verde.

Preparatul se serveste cald cu marar verde deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu