prajitura cu branza dulce

Ingrediente

v 500 g branza dulce ;
v 250 g faina ;
v 80 g margarina ;
v 180 g zahar ;

v 1 plic cu praf de copt ;
v 5 oua ;
v 1 plic budinca de vanilie ;
v 500 ml lapte ;
   
Mod de preparare

Ø Intr-un castron, se pun faina, margarina, 80 g de zahar, praful de copt si un ou. Se framanta toate aceste ingrediente pana ce se obtine un aluat potrivit de tare.

ØSe intinde aluatul intr-o foaie subtire si se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina.

Ø Separat, se amesteca branza dulce cu praful de budinca, laptele, patru linguri cu zahar, un ou si trei galbenusuri. Compozitia astfel obtinuta se toarna peste foaia din tava.

Ø Se lasa la cuptor, la foc moderat, pana prinde o crusta, apoi se toarna albusurile batute spuma cu restul de zahar. Se scoate din cuptor dupa ce se intaresc albusurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu