v 1 kg peste ;
v ½ kg ciuperci ;
v 100 ml ulei ;
v 300 g rosii sau 200 ml suc de rosii ;
v piper ;
v o foaie de dafin ;
v o ramura de cimbru ;
v 100 ml vin ;
v lamaie ;
v marar sau patrunjel ;
v sare ;
Mod de preparare
Ø Pestele curatat se aseaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mai mari, in jurul lui si cu rosiile taiate in felii mai groase sau sucul de rosii, piperul, foaia de dafin, cimbrul, vinul, 3-4 felii de lamaie fara coaja alba. Peste toate se presara o lingurita cu sare si se toarna tot uleiul.
Ø Se da la cuptor aproximativ o ora, la foc mic, ca sa se friga incet. Se stropesc din cand in cand cu sosul din tava atat pestele cat si ciupercile. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, pestele se intoarce si pe partea cealalta.
Ø Cand este gata, se serveste intreg pe platou, cu ciuperci ca garnitura, presarate cu marar sau patrunjel tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu