Pentru aluat
v 500 g faina ;
v 275 g apa calduta ;
v 1 plic drojdie uscata ;
v 1 lingurita zahar ;
v 4 linguri ulei ;
v sare ;
Umplutura
v 300 g branza de vaci ;
v 2 linguri cu zahar pudra ;
v 1 ou ;
Mod de preparare
Ø Intr-un castron, se amesteca faina cu un praf de sare si drojdia uscata. Se face o adancitura la mijloc si se toarna treptat uleiul si apa calduta. Se framanta toate aceste ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins. Aluatul se acopera si se lasa la crescut 30-40 de minute.
Ø Separat, se amesteca branza de vaci cu zaharul pudra pana cand se topeste, apoi se incorporeaza oul batut bine.
Ø Dupa ce a crescut, aluatul se intinde in bucati rotunde si se pune in mijloc cate o lingura din amestecul de branza. Se pliaza si se preseaza bine pe margine , apoi se rumenesc in baie de ulei.
Ø Portofelele cu branza se scot pe hartie absorbanta si se servesc cu zahar pudra din belsiug
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu