v 550 g carne de vita ;
v 200 ml ulei ;
v 2 kg dovlecei proaspeti ;
v 500 g rosii proaspete ;
v 300 g ceapa ;
v 3 oua ;
v 50 g faina ;
v 100 g cascaval ;
v 50 g pesmet ;
v 1 kg sos tomat ;
v patrunjel verde ;
v piper ;
v 150 g iaurt ;
v sare ;
Pentru sos tomat
v 1 l supa de oase ;v 100 ml ulei ;
v 50 g faina ;
v 50 g morcovi ;
v 50 g telina radacina ;
v 50 g patrunjel radacina ;
v 100 g ceapa ;
v 150 g pasta de tomate ;
v 40 g zahar ;
v foi de dafin ;
v piper boabe ;
v cimbru ;
v sare ;
Mod de preparare
Ø Carnea de vita se spala, se taie si se toaca cu masina apoi se inabusa in 50 ml ulei cu putina apa impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa sa se raceasca si se toaca din nou cu masina. Se adauga sare, piper, un ou, patrunjel verde si se amesteca bine pana ce se omogenizeaza.
Ø Dovleceii se spala, se curata de coaja, se taie felii de circa 1 cm, se sareaza apoi se inabusa in 125 g ulei cu putina apa.
Ø Pentru sosul tomat, ceapa, morcovii, telina si patrunjelul radacina se taie felii si se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Cand acestea s-au inmuiat, se adauga faina dizolvata in putina apa, pasta de tomate diluata cu 150 ml apa, piper, foi de dafin, cimbru, si sare si se amesteca continuu. Se adauga supa de oase, se fierbe circa 30 minute, se paseaza prin sita deasa si se adauga zaharul. Se pastreaza la cald (in bain – marie).
Ø Intr-o tava unsa cu 25 g ulei si tapetata cu pesmet, se aseaza un strat de felii de dovlecei, compozitia de carne, un strat de felii de dovlecei si ultimul strat de felii de rosii.
Ø Faina se amesteca cu 2 oua si iaurt apoi se toarna peste musaca. Deasupra se aseaza felii de rosii pentru decor, se presara cascaval ras si se introduce tava la cuptor 30 minute la o temperatura moderata.
Cand este gata se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare si se serveste cald cu sos tomat deasupra sau separat in sosiera.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu