strudel cu branza si afine

Ingrediente

v 500 g aluat de foietaj ;
v 300 g branza de vaci ;
v 100 g telemea ;

v 2 linguri mascarpone ;
v 400 g zahar ;
v 1 plic cu zahar brun vanilat ;
v 2 oua ;
v 1 lingurita cu coaja rasa de portocale ;
v cateva afine ;
  
Mod de preparare

Ø Intr-un castron, se amesteca branza de vaci cu telemeaua zdrobita cu furculita. Se adauga mascarpone, coaja de portocala, zaharul, un ou si zaharul brun vanilat.

Ø Se aseaza aluatul pe masa de lucru pudrata cu faina apoi se taie aluatul in dreptunghiuri. In mijlocul fiecarui dreptunghi se pun cam doua linguri din umplutura cu branza si se presara afine.

Ø Se ruleaza cu grija si se cresteaza din loc in loc. Rulourile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus batut cu putin zahar si se introduc la cuptor, la foc moderat, 25-30 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu