v 1,300 kg conopida ;
v 200 g faina ;
v 150 g unt ;
v 1 l lapte ;
v 5 oua ;
v 50 g pesmet ;
v 200 g smantana ;
v piper ;
v sare ;
Mod de preparare
Ø Se curata conopida,
se spala in mai multe ape apoi se introduce in apa cu sare si se fierbe. Se
lasa sa se raceasca in lichidul in care a fiert, se scurge si se taie in cuburi
mici.Ø Se prepara un sos din faina dizolvata cu lapte si 125 g unt sau margarina. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga sare, galbenusuri, albusuri batute spuma, conopida, piper si se amesteca pentru uniformizarea compozitiei.
Ø In tava unsa cu unt sau margarina si tapetata cu pesmet se aseaza compozitia obtinuta, turnandu-se deasupra smantana. Se introduce la cuptor aproximativ 20 minute.
Budinca se serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu