v 2,500 kg spanac ;
v 150 g unt ;
v 100 ml ulei ;
v 150 g faina ;
v 125 g pesmet ;
v 1 l lapte ;
v 4 oua ;
v 200 g cascaval ;
v piper ;
v sare ;
Ø Spanacul se spala cu multa apa, agitandu-se cu mana ca sa se curate de impuritati. Frunzele se scot intotdeauna din apa, nu se scurge apa de pe ele, pentru a nu ramane impuritatile sub frunze. Se rup apoi frunzele (fara codite) care se mai pot spala intr-o apa, pentru verificare. Spanacul se pune sa fiarba in apa cu sare circa 20 minute dupa care se strecoara, se limpezeste cu apa rece, se scurge si se taie marunt.
Ø In 125 g unt se adauga faina dizolvata cu 200 ml lapte si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga cantitatea ramasa de lapte, spanac inabusit in ulei si se fierb impreuna circa 10 minute.
Ø Se adauga galbenusuri, sare, piper si se retrage vasul de pe foc. Compozitia se amesteca usor cu albusurile batute spuma si cascaval ras.
Ø In tava unsa cu unt sau margarina si tapetata cu pesmet, se toarna compozitia de spanac, se niveleaza suprafata si se introduce la cuptor 20-30 minute.
Preparatul se serveste cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu