v 1,500 kg carne de pui ;
v 100 g morcovi ;
v 200 ml ulei ;
v 100 g telina radacina ;
v 50 g patrunjel radacina ;
v 100 g ceapa ;
v 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g ciuperci conserva ;
v 20 g usturoi ;
v 2 kg cartofi ;
v 100 ml vin alb ;
v piper ;
v patrunjel verde ;
v sare ;
Mod de preparare
Ø Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid si se taie lame. Carnea de pui se spala si se portioneaza. Morcovii, patrunjelul radacina, ceapa, telina si cartofii se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare.
Ø Bucatile de carne de pui se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa. Se adauga morcovi, telina, ceapa, patrunjel radacina, piper, 500 ml apa fiarta si se continua inabusirea cu vasul acoperit, pana ce carnea si legumele sunt fierte.
Ø Separat, se inabusa ciupercile in 50 ml ulei, se adauga sare si piper.
Ø Cartofii se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa, apoi se adauga peste ciuperci.
Ø Sosul rezultat din fierberea carnii cu legume se paseaza peste cartofi si ciuperci si se fierbe 30 minute. Se adauga mujdei de usturoi, vin, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, bucatile de carne si se continua fierberea inca 10 minute.
Preparatul se serveste cald, cu cartofi natur si patrunjel verde deasupra.
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