v 600 g carne de porc ;
v 150 g ceapa ;
v 250 g paine alba ;
v 25 g usturoi ;
v patrunjel verde ;
v 4 oua ;
v 100 g faina ;
v 150 ml ulei ;
v 100 g pesmet ;
v 1 l sos tomat ;
v piper ;
v sare ;
v 2 l supa de oase ;
v 100 ml ulei ;
v 50 g faina ;
v 50 g morcovi ;
v 50 g telina radacina ;
v 50 g patrunjel radacina ;
v 100 g ceapa ;
v 150 g pasta de tomate ;
v 40 g zahar ;
v foi de dafin ;
v piper boabe ;
v cimbru ;
v sare ;
Mod de preparare
Ø Carnea de porc se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa taiata felii si inabusita in 25 ml ulei cu 25 ml apa.
Ø Carnea tocata se amesteca cu painea alba (care a fost taiata felii, inmuiata in apa si stoarsa bine), sare, piper, 2 oua, usturoi curatat si pisat, si patrunjel verde.
Ø Din compozitia obtinuta se formeaza crochete, dand forma cilindrica, cu lungime de 4-5 cm si diametru de 1,5 cm. Crochetele se trec prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei.
Ø Pentru sos tomat, legumele (ceapa, morcovii, telina si patrunjelul radacina) se taie felii si se inabusa in ulei, cu 100 ml apa. Cand acestea s-au inmuiat, se adauga faina dizolvata in apa rece, pasta de tomate diluata in 150 ml apa, piper, foi de dafin, cimbru si sare si se amesteca continuu. Se adauga supa de oase, se fierbe circa 30 minute, se paseaza prin sita deasa si se adauga zaharul.
Preparatul se serveste cald, cu sos tomat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu