snitel de vitel cu sos tomat

Ingrediente

v 850 g carne de vitel ;
v 50 ml ulei ;
v 50 g faina ;

v piper ;
v 1,2 l sos tomat ;
v sare;
v patrunjel verde ;

Pentru sos tomat
v 2 l supa de oase ;
v 100 ml ulei ;
v 50 g faina ;
v 50 g morcovi ;
v 50 g telina radacina ;
v 50 g patrunjel radacina ;
v 100 g ceapa ;
v 150 g pasta de tomate ;
v 40 g zahar ;
v foi de dafin ;
v piper boabe ;
v cimbru ;
v sare ;

Mod de preparare

Ø Pentru sos tomat, legumele (ceapa, morcovii, telina si patrunjelul radacina) se taie felii si se inabusa in ulei, cu 100 ml apa. Cand acestea s-au inmuiat, se adauga faina dizolvata in apa rece, pasta de tomate diluata in 150 ml apa, piper, foi de dafin, cimbru si sare si se amesteca continuu. Se adauga supa de oase, se fierbe circa 30 minute, se paseaza prin sita deasa si se adauga zaharul.

Ø Carnea de vitel se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Bucatile de carne se trec prin faina apoi se inabusa in ulei cu 50 ml apa.

Ø Peste carne se adauga sos tomat, piper si se fierb aproximativ 20 minute.
Preparatul se serveste cald, cu diverse garnituri, cartofi natur, pilaf etc.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu