fasole verde cu smantana

fasole verde cu smantana
Ingrediente

v 1,8 kg fasole verde proaspata sau 1 kg fasole conserva ;
v 200 g ceapa ;
v 75 ml ulei ;
v 50 g faina ;
v 25 ml otet de 90 ;
v 10 g zahar ;
v 20 g boia de ardei ;
v 150 g smantana ;
v patrunjel verde ;
v sare ;

Mod de preparare
Ø Fasolea verde proaspata se spala dupa ce a fost curatata, apoi se fierbe in apa cu sare. Dupa fierbere, se scurge si se pastreaza lichidul de fierbere. Cand se foloseste fasole conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece.

Ø Se inabusa ceapa taiata marunt in ulei cu 100 ml lichid in care a fiert fasolea, se adauga boia si faina dizolvata in 200 ml din acelasi lichid rece si se fierb aproximativ 15 minute.

Ø Se adauga fasolea, zahar, otet si sare, continuand fierberea 10 minute.

Ø Se retrage vasul de pe foc si se adauga smantana si jumatate din cantitatea de patrunjel.

Preparatul se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu