Dificultate usor
Cantitate 6 portiiAceasta reteta ne arata ca pastele nu se prepara doar cu sunca si cascaval. Lasagna este usor de facut si intr-adevar delicioasa.
Ingrediente
v 2 plicuri praf de
budinca de vanilie ;v 20 g amidon ;
v 800 ml lapte ;
v 110 g zahar ;
v 1 lingura suc de lamaie ;
v 1,5 kg mere ;
v 100 g stafide ;
v 250 g fulgi de migdale ;
v 1 lingura unt ;
v 250 ml frisca ;
v 2 oua ;
v 8-10 foi de lasagna ;
Mod de preparare
Ø Se amesteca praful de
budinca impreuna cu amidon si 100 ml lapte. Restul de lapte se fierbe cu 60 g
zahar. Se adauga compozitia de budinca si se da la fiert, dupa care se lasa sa
se raceasca si se pune la frigider.Ø Se spala merele, se curata de coaja si se rad dupa care se calesc in putina apa cu stafide si suc de lamaie circa 5 minute (nu se lasa sa se inmoaie prea mult).
Ø Se rumenesc fulgii de migdale intr-o tigaie cu unt si 1 lingura de zahar. Se separa ouale dupa care albusurile si galbenusurile se bat separat cu cate 2 linguri de zahar.
Ø Budinca racita se mai amesteca o data, apoi se adauga frisca, albusurile si galbenusurile batute.
Ø Se unge o forma de sufleu si se aseaza un strat de mere, apoi unul de budinca, unul de fulgi de migdale si unul de foi de lasagna. Se continua astfel pana se epuizeaza ingredientele. Stratul superior trebuie sa fie de budinca presarata cu fulgi de migdale.
Ø Se coace 45-50 minute la cuptorul incalzit la 175 0C. In primele 20 minute se acopera cu capac, apoi se coace fara capac.
Pofta buna !
Excelenta reteta!Imi place tare mult cum arata si cred ca e delicioasa!
RăspundețiȘtergereBlogul tau e foarte frumos!Bine te-am gasit!