Dificultate usor
Cantitate 8 portii
Ingrediente
v 600 g piept de pui ;v 200 g cascaval ;
v 150 g masline verzi fara samburi ;
v 50 g unt ;
v 3-4 carnaciori picanti ;
v boia dulce si iute ;
v cimbru si busuioc verde si uscat ;
v sare ;
v piper ;
v 3-4 linguri ulei ;
v 50 ml vin dulce ;
v o legatura de patrunjel ;
Mod de preparare
Ø Se curata pieptul de pui, se spala si se taie felii care se bat cu ciocanul de snitele.
Ø Bucatile de piept se aseaza ca sa se poata rula, se ung cu unt pe toata suprafata si se condimenteaza cu sare, boia, boia, cimbru si busuioc macinat. Se acopera cu o folie si se lasa la rece.
Ø Separat, se taie cascavalul cubulete, carnaciorii se taie feliute subtiri, iar maslinele se feliaza.
Ø Se scot bucatile de carne de pui, se aseaza pe hartie de copt, se presara ingredientele si patrunjelul taiat marunt si se ruleaza. Se strang la capete cu scobitori sau se leaga cu ata de bucatarie. Rulada se aseaza intr-o tava de cozonac, se stropeste cu vinul dulce si putin ulei. Se lasa in cuptor sa se rumeneasca si apoi se serveste ornata cu frunzulite de patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu