v 1,200 kg cartofi ;
v 400 g morcovi ;
v 500 g spanac ;
v 300 g mazare verde proaspata sau 200 g mazare conserva ;
v 100 g ceapa ;
v patrunjel verde ;
v 100 g unt ;
v 50 g faina ;
v 100 g smantana ;
v 3 oua ;
v 30 g pesmet ;
v 50 g cascaval ;
v 500 ml sos tomat ;
v piper ;
v sare ;
Pentru sos tomat
v 1 l supa de oase ;
v 100 ml ulei ;
v 50 g faina ;
v 50 g morcovi ;
v 50 g telina radacina ;
v 50 g patrunjel radacina ;
v 100 g ceapa ;
v 150 g pasta de tomate ;
v 40 g zahar ;
v foi de dafin ;
v piper boabe ;
v cimbru ;
v sare ;
Mod de preparare
Ø Morcovii se curata, se spala, se fierb in apa cu sare, apoi se scurg de lichid, se racesc si se taie felii. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare dupa care se curata de coaja si se taie felii. Spanacul se curata de cotoare, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare apoi se scurge, se raceste si se taie. Mazarea proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare dupa care se scurge lichidul de fierbere. In cazul folosirii de mazare conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece.
Ø Pentru sos tomat, legumele (ceapa, morcovii, telina si patrunjelul radacina) se taie felii si se inabusa in ulei, cu 100 ml apa. Cand acestea s-au inmuiat, se adauga faina dizolvata in apa rece, pasta de tomate diluata in 150 ml apa, piper, foi de dafin, cimbru si sare si se amesteca continuu. Se adauga supa de oase, se fierbe circa 30 minute, se paseaza prin sita deasa si se adauga zaharul.
Ø Faina dizolvata in 50 ml apa rece se adauga in 75 g unt incalzit, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga 400 ml din lichidul in care au fiert morcovii, smantana, sare si se fierbe 10 minute.
Ø Compozitia se amesteca cu oua, cartofi, morcovi, mazare, spanac, ceapa taiata marunt, patrunjel verde si piper. Se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se niveleaza suprafata, se presara cascaval ras deasupra si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Preparatul se serveste cald, cu sos tomat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu