Timp preparare -50 min
Cantitate
-4 portiiIngrediente
v 250 g tagliatelle sau alte paste ;
v 2 ardei ;
v 1 dovlecel ;
v 1 ceapa ;
v 1 morcov ;
v 2 catei de usturoi ;
v 2-3 rosii ;
v busuioc ;
v sare ;
v 2-3 linguri ulei, preferabil de masline ;
v 300 g piept de pui file ;
v 1 legatura patrunjel ;
Mod de preparare
Ø Se spala pieptul de pui si se taie in bucati apoi se presara cu putin busuioc si se inabusa in ulei, turnand cate putina apa.
Ø Intre timp, se curata legumele si se spala. Se mixeaza in blender ardeii si rosiile decojite, se taie marunt ceapa si usturoiul, iar dovlecelul si morcovul se da prin razatoarea mica. Cand carnea s-a patruns, se pun legumele in urmatoarea ordine: morcovul, dovlecelul si ceapa, iar dupa ce au scazut, rosiile, ardeii si usturoiul. Dupa ce sosul mai scade, se presara busuioc, sare si patrunjel dupa gust.
Ø In timp ce se pregateste sosul, se fierb pastele, urmand instructiunile de pe ambalaj. Cand sunt fierte, se scurg si se stropesc cu o lingura de ulei. Pastele se servesc cu sosul de legume alaturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu