Dificultate -usor
Cantitate
-pentru 500 g peste
Iata ca vremea s-a indreptat si s-a dat
startul
la...picnicuri. Ai pregatit tot ce-ti trebuie, insa ai vrea sa strecori
in cos si o gustare
usoara si sanatoasa. Alege aceste chiftelute de cod pe care le poti combina cu o
salata de primavara.v 500 g file de cod ;
v 2 legaturi marar ;
v 2 legaturi ceapa verde ;
v 1-2 fire usturoi ;
v 2 linguri pesmet alb ;
v miezul de la 2 felii de paine ;
v 2 cartofi ;
v ulei pentru prajit ;
v sare ;
v piper negru macinat ;
Mod de preparare
reteta chiftelute de cod
Ø Se iau bucatile de
cod si dupa ce s-au dezghetat, se fierb cateva minute in apa clocotita impreuna
cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, se scot si se lasa sa se scurga in sita.Ø Separat, se curata ceapa, verdeata si usturoiul. Se toaca marunt si se calesc cateva minute in uleiul incins. Dupa ce s-au inmuiat, se lasa sa se racoreasca la temperatura camerei.
Ø Intre timp se lasa miezul de paine sa se inmoaie in apa calduta, apoi se scurge in sita si impreuna cu ceapa calita, se pun intr-un bol. Se mai adauga fileul de cod taiat foarte marunt, sarea, piperul, cartofii rasi si pesmetul. Se amesteca bine si se formeaza chiftelute.
Ø Se incinge uleiul si se prajesc chiftelutele tavalite in pesmet, cate 3-4 minute pe fiecare parte apoi se scurg pe un prosop absorbant.
Sfaturi practice :
· Daca ati cumparat peste
congelat, este bine sa-l dezghetati treptat, fara sa-l fortati, deoarece se
sfarama si capata aspectul unui burete.· Orice compozitie pentru chiftele se framanta bine cel putin 20 minute si se stropeste cu apa calduta ca sa se lege bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu