Dificultate - usor
Cantitate
- 6 portii
Fragede si dulci, boabele de mazare dau savoare
deosebita mancarurilor. Supa crema de mazare este una din cele mai delicioase supe de
legume si
o reteta
de mancare
usor de preparat.v 500 g mazare ;
v 2 morcovi ;
v 50 g unt ;
v 2 cartofi ;
v o telina mica ;
v o ceapa ;
v sare ;
v piper ;
v o legatura de marar verde ;
Mod de preparare
reteta supa crema de mazare
Ø Se pun la fiert in 2,5
litri de apa morcovii, telina si ceapa, iar dupa 20-30 minute de fierbere, se adauga
si boabele de mazare. Se lasa pe foc pana au fiert toate ingredientele. Ø Se strecoara, zeama se pune deoparte, iar legumele se piseaza sau se mixeaza, pana cand devin ca un piure.
Ø Acest piure se combina cu zeama obtinuta prin strecurare, se adauga ulei, sare si piper dupa gust si se presara mararul tocat. Se pun cateva cubulete de unt pe deasupra ca sa nu prinda crusta.
Ø Supa crema de mazare astfel obtinuta se serveste calda, cu o lingura de lapte sau de smantana si crutoane. Se pot adauga cateva frunze proaspete de menta, pentru o savoare deosebita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu