Dificultate - usor
Cantitate
- 6 portiiIngrediente
v ficat de miel ;
v 500 g carne macra de miel ;
v 3 oua crude ;
v 3 oua fierte ;
v condiment pentru carne ;
v piper ;
v 2 legaturi ceapa verde ;
v 1 legatura patrunjel ;
v 1 legatura marar ;
v un prapur ;
v sare ;
Mod de preparare reteta
drob de miel
Ø Se pune prapurul in apa
rece cu otet. Ficatul si carnea se pun la fiert in apa rece cu sare si se ia spuma
ori de cate ori se formeaza. Se pun si trei oua sa se fiarba.Ø Dupa ce s-a fiert carnea, se taie cu cutitul si se amesteca cu ouale crude, ceapa verde taiata marunt (dupa gust se poate inabusi), patrunjelul si mararul fin tocate. Se potriveste gustul de sare, piper si condiment pentru carne.
Ø Se unge cu ulei o tava de chec (sau de cozonac, depinde de marimea prapurului), se aseaza cu grija prapurul si se lasa sa treaca peste marginile tavii. Se pune umplutura, se aseaza si ouale fierte si curatate de coaja si se acopera cu prapurul. Se da la cuptor pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu