pasca cu branza de vaci

Timp de preparare    - 20 minute

Dificultate                  - mediu
Cantitate                    - 6 portii










Ingrediente
Pentru blat :
v 250 g faina ;
v 1 plic praf de copt ;
v 125 g unt ;
v 65 g zahar ;
v 1 plic zahar vanilat ;
v 1 ou ;

Pentru umplutura :
v 1 kg branza de vaci bine scursa ;
v 5 oua ;
v 5 linguri smantana ;
v 1 plic zahar vanilat ;
v 150 g stafide aurii ;
v 200 g zahar ;

Mod de preparare reteta  pasca cu branza de vaci
Ø Pentru blat se amesteca toate ingredientele aduse la aceeasi temperatura si trebuie sa se obtina un aluat omogen. Se inveleste aluatul intr-o folie de aluminiu si se da la rece pentru 30 minute.

Ø Intre timp, se pun stafidele in apa calduta ca sa se umfle si se prepara umplutura. Branza se faramiteaza cat se poate de marunt (eventual se pune intr-un blender ) si apoi se amesteca cu ouale, smantana, zaharul si zaharul vanilat.

Ø Se intinde aluatul intr-o foaie de marimea tavii rotunde de copt, se aseaza in tava unsa iar foaia trebuie sa treaca putin peste marginile de sus ale tavii.Se da la copt asa, fara umplutura si se lasa 10 minute.

Ø Se scoate, se toarna umplutura si se da din nou la copt pentru 15 minute. Se scoate dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se scoate si se presara cu zahar pudra vanilat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu