tarta cu broccoli

Timp de preparare    - 20 minute

Dificultate                  - mediu
Cantitate                    - 2 portii

Broccoli este una dintre legumele foarte bogate in vitamina A. Este de notat ca daca are o nuanta
de verde mai intensa, broccoli este mai bogat in aceasta vitamina. Calciul este si el nelipsit. O ceasca cu broccoli contine 71,8 mg de calciu si tot atata vitamina C ca si o portocala de marime medie. Tot aceasta leguma asigura 10% din necesarul zilnic de fier. Daca sunteti la dieta si poftiti la broccoli este bine sa stiti ca o jumatate de ceasca care contine bucati fierte are 22 de calorii, iar aceeasi cantitate de broccoli crud numara numai 12 calorii. Datorita continutului ridicat de vitamine, fibre si calciu, broccoli ajuta la detoxifierea organismului, care are ca efect prevenirea anumitor tipuri de cancer, a diabetului, bolilor de inima, osteoporozei si a hipertensiunii arteriale. Reteta de tarta cu broccoli este simpla si usor de preparat.

 Ingrediente

v 2 buchete de broccoli ;
v 3 rosii ;
v 30 ml smantana subtire ;
v ½ pahar lapte ;
v 4 oua ;
v 5 linguri mustar iute ;
v 1 pachet aluat congelat ;

Mod de preparare reteta tarta cu broccoli
Ø Se pun la fiert buchetelele de broccoli 5 minute in apa clocotita. Dupa cele 5 minute, se scot buchetelele si se pun la scurs.

Ø In forma de tarta se aseaza foaia de aluat, se unge la interior cu mustar si se aseaza rondele de rosii, apoi broccoli.

Ø Se amesteca ouale cu smantana, laptele si mustarul, dupa care se toarna amestecul peste continutul tartelor si se da la cuptor pentru 30 minute.

Sfaturi practice :
·     Ca sa-ti iasa bine preparatele cu broccoli, trebuie sa stii ca e bine sa alegi buchetele proaspete, cu frunzele verzi, pe care sa le pastrezi maximum trei zile la frigider intr-o folie de plastic. Daca le tii mai mult, se ingalbenesc si nu mai au acelasi gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu