Musaca greceasca cu vinete si cartofi - Ingrediente:
cartofi 2 buc
vinete 3 buc
ulei 300 ml
carne tocata 500 g
catei de usturoi 4 buc
ceapa 1 buc
rosii 400 g
pasta de tomate 3 linguri
chimen macinat - 1 lingurita
scortisoara macinata 1/2 lingurita
foi de dafin
faina 100 g
unt 75 g
lapte 750 ml
nucsoara 1/2 lingurita
galbenusuri 3 buc
parmezan ras 70 g
Musaca greceasca cu vinete si cartofi - Mod de preparare
Se curata cartofii si se taie rondele. Vinetele se taie felii, pe lung. Rosiile se oparesc si se decojesc. Pentru sos Bechamel - se da laptele in clocot si se pastreaza la cald.
Se prajesc pe rand in ulei cartofii si vinetele. Se scot si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste carnea, pana scade zeama. Se adauga ceapa tocata si se amesteca pe foc. Apoi se adauga si usutroiul pisat; se lasa pana se inmoaie. Se adauga pasta de tomate si se incorporeaza. In final, se adauga rosiile tocate, foi de dafin, chimen si scortisoara.
Musaca de vinete greceasca - Se lasa la foc moale - timp de preparare - de 20 minute. Se sareaza si se pipereaza. Se incalzeste cuptorul la 160 grade C.
Musaca de vinete greceasca - Se lasa la foc moale - timp de preparare - de 20 minute. Se sareaza si se pipereaza. Se incalzeste cuptorul la 160 grade C.
Se prepara sosul Bechamel: Se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca fara sa se prajeasca. Se stinge cu laptele, amestecand continuu. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza, urmate de 1/2 din cantitatea de parmezan ras, sare, piper si nucsoara.
Intr-o forma unsa se aseaza un strat de cartofi, unul de carne (din care se scot foile de dafin) si unul de vinete. Se toarna sos Bechamel, se presara parmezan si se decoreaza cu rosii; se coace 30 min, pana se rumeneste.
Musacaua cu cartofi si vinete se serveste rece sau calda, cu 1 lingura de iaurt proaspat cu putina menta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu