v 200 g ficat de vitel,
porc sau pasare ;
v ½ kg ciuperci ;v 100 ml vin ;
v 200 ml suc de rosii ;
v 80 g ceapa ;
v 100 ml ulei ;
v marar
v patrunjel ;
v 20 ml zeama de lamaie ;
v sare ;
v piper ;
Mod de preparare
1.
Ceapa
taiata marunt se caleste in ulei, 2 minute,apoi se adauga ciupercile spalate si
taiate in felii mai groase, sucul de rosii, vinul, piperul, sarea, mararul si
patrunjelul tocate, zeama de lamaie. 2. Ciupercile se fierb acoperite aproximativ 30 minute pana cand apa lasata de ele scade la nivelul lor. Se pot fierbe si la cuptor, tot acoperite, pana scade apa si ramane un sos care sa le cuprinda.
3. Ficatul se taie in felii cu grosimea de 2 cm, se presara putin piper, se trec prin faina si se prajesc 5-6 minute pe fiecare parte. Se sareaza numai cand se servesc la masa, deoarece sarea intareste ficatul. Este bine sa se prajeasca numai inainte de servire, altfel se va intari.
4. Ficatul prajit se asaza pe platou, se presara cu putina sare si se serveste imediat, cu mancarea de ciuperci calda in jur, ca fel intai sau ca fel doi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu