perisoare din piept de pasare cu smantana

Ingrediente

Perisoarele :
v 220-250 g piept de pui, gaina, rata, gasca ;
v 50 g orez ;
v 50 g ceapa ;
v 3 linguri ulei ;
v 2 linguri cu apa rece ;
v un ou ;

v 25 g faina ;
v piper (facultativ) ;
v o lingurita cu varf marar proaspat sau uscat ;
v patrunjel ;
v sare ;
 
Sosul :
 
v 50 g ulei ;
v unt sau margarina ;
v o lingurita ceapa rasa ;
v 750 ml apa ;
v 25 g faina ;
v 100-150 ml smantana ;
v zeama sau sare de lamaie ;
v marar ;
v sare ;

Mod de preparare

1.   Carnea de la pieptul unui pui mai mare (sau de la 2 pui mai mici), sau al unei alte pasari, impreuna cu toata pielea grasa de la gat si de la spate, se trece de 2 ori prin masina de tocat, odata cu ceapa tocata si calita, un minut, cu 2 linguri de ulei.

2.   La tocatura se adauga orezul spalat si scurs, faina, oul intreg, 2 linguri de apa (pentru orez), piperul, mararul sau patrunjelul si o lingurita rasa de sare fina. Toate se amesteca bine pana cand se obtine o pasta.

3.   Intr-o cratita de 3 l se pun 3 linguri cu ulei si o lingurita cu varf de ceapa rasa fin sau tocata marunt, se infierbanta numai un minut si imediat, totul se stinge cu apa. Cand clocoteste, se ia cate o lingurita cu varf din compozitie, i se da forma rotunda (direct in lingurita) si se pune in sos. Vor rezulta circa 25-30 perisoare. Orezul va absorbi circa 250 ml lichid, pana fierb perisoarele, circa 30-40 minute, acoperite. Dupa 20 minute, se intorc in sos

4.   Cand sunt fierte perisoarele, se freaca faina cu smantana care se dilueaza apoi, cu 2 linguri cu apa rece, se amesteca cu sosul si se lasa sa fiarba cateva clocote ca sa se lege. Se adauga si o lingurita cu ,,Vegeta” . Daca sosul este prea gros se dilueaza cu putina apa si se lasa sa mai fiarba putin.

5.   Se ia de pe foc, se sareaza si se acreste cu zeama sau sare de lamaie sau cu cateva picaturi de otet, dupa gust. Pentru aroma, se pune marar sau patrunjel tocat, iar pentru culoare, se incalzeste o lingura cu ulei cu un varf de lingurita cu boia dulce si apoi se pune in sos.

6.   Perisoarele se servesc simple, sau cu piure de cartofi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu