v 1 kg
peste (crap, somn,etc.);
v 100
ml ulei ;v 3-4 cepe mari ;
v 3 catei de usturoi ;
v 200 ml suc de rosii ;
v o foaie de dafin ;
v 100 ml vin alb ;
v piper ;
v 2-3 linguri zeama de lamaie sau cateva picaturi de otet ;
v sare ;
Mod
de preparare
1. Pestele
curatat se taie in bucati de 3 cm grosime. Daca este gros, se despica in doua,
de-a lungul coloanei vertebrale, fiecare jumatate taindu-se in bucati de 4-5
cm. 2. Tigaia se infierbanta goala, apoi se pune tot uleiul care se va infierbanta imediat. In ea se asaza bucatile de peste, trecute prin faina, care se vor praji numai pe jumatate, cate 2-3 minute, pe fiecare parte si apoi se vor scoate pe o farfurie.
3. In
uleiul ramas care nu este ars se pune ceapa taiata in felii subtiri, presarata
cu o lingurita de sare. Se caleste 10-15 minute, la foc mic (nu direct pe
flacara) pana devine lucioasa, fara sa se rumeneasca. Se poate da si la cuptor,
daca nu avem timp sa o supraveghem, deoarece ceapa se arde reopede (In caz ca
s-a ars, nu se pune apa, ci se schimba repede in alt vas).
4. Se
adauga sucul de rosii, vinul, foaia de dafin, piperul, zeama de lamaie si sare dupa
gust si la urma bucatile de peste si usturoiul tocat (facultativ).
5. Se
da la cuptor 20 minute, la foc mijlociu, sa fiarba pestele in continuare, sa se
formeze sosul si sa se ridice uleiul.
6. Se
serveste rece ca fel intai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu