rizoto cu ficatei de pasare

Ingrediente

 v 350 g orez ;
v 500 g ficat de pui ;
v 100 ml ulei ;
v 50 g ceapa ;
v 50 g telina radacina ;
v 50 g morcovi ;

v 25 g faina ;
v 50 ml pasta de tomate ;
v 50 ml vin alb ;
v 1 l supa de pasare ;
v 100 g cascaval ;
v piper ;
v sare ;
    
Mod de preparare
1.   Ceapa, morcovii si telina curatate si taiate felii se inabusa in 25 ml ulei cu putina apa apoi se adauga faina dizolvata in supa rece, pasta de tomate diluata cu 100 ml supa, 250 ml supa necesara fierberii si se fierb circa 30 minute.

2.   Ficatul curatat, spalat si taiat bucati se inabusa in 25 ml ulei. 

3.   Sosul se paseaza peste ficatei si se fierb impreuna aproximativ 10 minute, adaugandu-se vin, sare si piper.

4.   Orezul curatat, spalat si scurs de apa se inabusa in uleiul ramas, se adauga restul de supa de pasare, sare si se fierbe la cuptor, cu vasul acoperit.

5.   Preparatul se serveste cald cu cascaval ras deasupra si orez asezat in diferite forme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu